Åsa Öhnell

När jag har läst ut en bra bok kan jag efteråt sakna karaktärerna som jag lärt känna. Särskilt som barn ville jag gärna träffa de personer jag mötte i böckernas värld om och om igen. Kanske är det därför jag själv skriver serier.
Än så länge har det blivit fem böcker om huvudpersonerna Klara och Bella, som gett namn åt serien Klarabelladeckarna. Ibland är det nämligen någon lustigkurre som kallar tjejerna just så, Klarabella, trots att Klara verkligen inte vill bli förknippad med någon fånig Disney-ko …
Idén till första boken, Snögubbens hemlighet, kom under en resa till Sälen med familjen. Det blev naturligt att Snögubbens hemlighet utspelar sig i skidbackarna i Sälen och de andra böckerna i serien utspelar sig på olika platser i Sverige och utomlands.
Böckerna om Klara och Bella är spännande och passar perfekt för bokslukaråldern 9-12 år, att läsa själv eller tillsammans med en vuxen, eller varför inte som högläsningsbok i klassen?
I serien om Supernova med läsåldern 6-9 år finns än så länge tre delar. Supernova är en något udda superhjälte, utan superkrafter, men med ett varmt hjärta och ett ovanligt gott självförtroende! Boken utspelar sig i Bjärred, där jag bodde som barn, och passar även den utmärkt som högläsningsbok.
Jag som skriver är uppvuxen i Skåne, men har bott i Göteborg och senare Mölndal sedan 1986. Jag arbetade först som lärare och senare som översättare och har examen från både språklärarutbildning och översättarutbildning på Göteborgs universitet. Nu tar böckerna och författarbesöken nästan all min tid.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag gör gärna författarbesök på bibliotek och skolor enligt önskemål. Min deckarskola passar barn i låg- mellan- eller högstadieåldern, men barnen bör kunna skriva bra själva (se pdf Skapande skola). För de yngre barnen som inte skriver så bra själva passar min superhjälteskola, det vill säga berättarverkstad med superhjältetema! Läs mer på min hemsida!

Verkförteckning

Snögubbens hemlighet, 2013
Droppstensgrottans hemlighet, 2013
Elefantförarens hemlighet, 2013
Tallskogens hemlighet, 2014
Voodookvinnans hemlighet, 2015
Supernova - Kaninjakten och en fullständigt livsfarlig farbror, 2014
Supernova - Sophämtningen och en mycket tankspridd professor, 2015
Supernova - Snöskottningen och en ovanligt pratglad dam, 2015
Surgubben, 2015

Verksam somBarnboksförfattare
MålgruppLåg
Mellan
Hög
Medlem iFörfattarcentrum Väst
Länkar http://asaohnell.com
http://asaohnelldotcom.files.wordpress.com/2014/01/c3a5sa-c3b6hnell-skapande-skola.pdf
%c3%85sa_%c3%962

Åsa Öhnell
Fotograf:


Bokningsförfrågan

För att kunna göra en bokningsförfrågan om Åsa Öhnell måste du vara inloggad som arrangör, logga in
Ny arrangör? Registrera dig.

På gång

2016-11-02 - Vellinge
» Åsa Öhnell

2016-11-02 - Skanör
» Åsa Öhnell